Sunday 17 January 2016

Lite kreativa grepp

Suggan läser i lantbrukstidningarna Land Lantbruk och ATL att LRF tappade 14 procent av sina medlemmar under förra året. Det är 23 000 gubbar och gummor och därmed deras medlemspengar som är borta i ett nafs!

Suggan kommer dock att tänka på när SSU under 70- och 80-talen, ja kanske de flesta talen faktiskt, räknade med medlemmar som redan hade gått ur, kanske var på väg in eller aldrig ens hade funderat på saken. Det var kreativa takter det!

Suggan tänker att LRF inte behöver sträcka sig riktigt så långt, utan mer vidga sina vyer en aning. Det finns en slumrande gigantisk medlemskår som bara väntar på att värvas - sisådär en 2,7 miljoner grisar. På det viset skulle LRF återigen framstå som en tung lobbygrupp och för svinens del skulle ett medlemskap innebära evigt liv, för rubriker som "LRF slaktar 2,5 miljoner av sina medlemmar", skulle inte se så bra ut.

"En win-svin-lösning", tänker Suggan.

1 comment:

  1. Din lösning är inget nytt.
    Så har tydligen bondeorganisationer agerat väldigt länge i hela västvärlden....
    Blåst upp medlemsantalet på ett svinaktigt sätt.
    Så LRF är alltså inte unikt med ditt förslag.
    Men om man fingranskar siffrorna kanske att det är ett värre ras än man kan tro..
    Enligt uppgifter från 90-talet så var det 1995 bara 15000 lantbrukare som hade mer än 50% av sina inkomster från lantbruket.
    Skulle det vara en stor dela av dessa "aktiva bönder" som lämnar LRF så är inte LRF längre represenativ för vad de påstår...
    Då står Sverige i ett paradigmskifte.

    ReplyDelete